Президентът на Украйна Володимир Зеленски награди най-известното куче в страната -

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски награди най-известното куче в страната -
Коментари Харесай

Военен орден за Патрон - най-доброто куче сапьор на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски награди най-известното куче в страната - Патрон, четириног сапьор, подготвен да търси експлозиви. Държавният глава връчи на Патрон и стопанина му Михайло Илиев държавната премия " За всеотдайна работа " по време на, който направи ненадейно посещаване в Украйна и разгласи спомагателна 50 млн. $ военна помощ за нападнатата страна. 

„ Днес желая да наградя тези украински герои, които към този момент разчистват нашата земя от мини. И дружно с нашите герои, един прелестен дребен сапьор – Патрон – който оказва помощ освен да обезврежда експлозиви, само че и да научи нашите деца на нужните правила за сигурност в региони, където има опасност от мини “, сподели Зеленски в изказване след церемонията.

 „ Запознайте се с Патрон. На две години е. Той е душата и талисманът на сапьорите от Чернигов. Придружава ги постоянно и на всички места. Между другото, доста обича кашкавал, по тази причина нашите момчета го глезят с лакомства, когато могат ", по този начин от Държавната работа на Украйна по изключителните обстановки (ДСИС) показаха за първи път кучето боец и го трансформира в любим на обществените мрежи - освен за украинците, само че и за хората по света.

Патрон пътува на всички места с бойците, обезвреждащи бомби в Чернигив, а с цел да покажат, че е част от екипа, те са го снабдили със служебна униформа, на която е извезано знамето на Украйна и необикновеното " бойно " име на кучето. На 4 април от ДСИС демонстрираха по какъв начин Патрон и сътрудниците му към този момент разминират териториите на Черниговската област, от която съветската войска се отдръпва. Украинската работа твърди, че териерът е помогнал на сапьорите да обезвредят 90 взривоопасни предмета още в първите седмици на войната. 

" Патрон е на линия. Продължава да оказва помощ на сапьорите да почистят земята от съветските " дарове ". Малкото куче припомня за огромната заплаха от взривоопасните предмети и постоянно се натъжава, когато някой не съблюдава разпоредбите. Затова - бъдете съзнателни, внимавайте къде стъпвате и не огорчавайте Патрон ", написа в посланието на избавителната работа. 

От 1997 година съществува интернационална спогодба, която не разрешава производството, съхранението и продажбата на противопехотни мини, само че Русия не е подписала контракта. Затова работата на сапьорите в украинските служби има толкоз съществено значение - а помощта на Патрон не е по никакъв начин маловажна. Дори единствено поради психологическия резултат, който кучето може да окаже на бойците, сблъскващи се с бруталността на войната и преживяващи непрекъснат стрес от заплахата за живота им. 

Кучетата са използвани за помощници при разминирането още по време на Втората международна война поради способността им да откриват муниции по-бързо от хората. Тяхното обоняние е неведнъж по-добро от това на хората и изследванията демонстрират, че те са в положение да подушат експлозиви, съдържащи се в противопехотните мини, както и детайли от металния или пластмасов корпус.

Кучетата сапьори са употребявани по целия свят, в това число в Афганистан, Камбоджа и Колумбия, където филантропичните групи настояват, че противопехотните мини не престават да съставляват риск даже дълго след края на споровете което възпрепятства усилията за възобновяване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР